Në ofertën për të luftuar islamofobinë, Bashkësia Islame e Brunswick fton vizitorët kuriozë për darkë gjatë muajit të Shenjtë.

Një ilahi që luhej nga brenda tendës aty pranë dhe ofrimi karrigeve të rehatshme ishte tentativë për të nxitur banorët e Brunswick për t’u bashkuar me festimet.

Komuniteti Islam i qytetit e ngriti këtë ngjarje të Ramazanit në qendër të qytetit pranë një kishe luterane të shekullit të XII-të dhe vetëm pak metra larg nga vendi ku Almuslli dhe familja e tij u sulmuan verbalisht vitin e kaluar.

Ndërsa ora shpejtë arriti në 21:30 (20:30 GMT) dhjetëra myslimanë të Brunswickit e mbushën tendën.

Ky ishte viti i shtatë i njëpasnjëshëm që bashkësia krijoi një tendë Ramazani për të nxitur komunikimin ndërfetar. /30Ditët/