Xhamitë e Pejës, ndër më të vjetrat në rajon [Video]

Xhamitë e Pejës, ndër më të vjetrat në rajon [Video]

Janë të lashta sa edhe vetë qyteti i Pejës. Xhamitë, objektet e fesë Islame, ruajnë traditën, kulturën dhe edukimin fetar të shumë brezave për shekuj me radhë. Ato janë të veçanta, jo vetëm në vendin ku ndodhen, por edhe për rajonin. Kryetari i Bashkësisë Islame në...
Praktikimi i Ramazanit në Pekin

Praktikimi i Ramazanit në Pekin

Afërsisht 17 orë. Ky është intervali ku myslimanët në Pekin duhet të agjërojnë çdo ditë gjatë këtij muaji të shenjtë të Ramazanit. Për shkak se muaji i agjërimit është në verë, kur ditët janë më të gjata, myslimanët fillojnë agjërimin që nga ora 3 e mengjesit dhe...
100 mijë persona në Stamboll tubohen për të bërë iftar

100 mijë persona në Stamboll tubohen për të bërë iftar

Iftari i organizuar nga Komuna Uskudar e Stambollit ka tërhequr shumë qytetarë. Sipas deklarimeve, thuhet se ishin rreth 100 mijë persona, ku organizimi i iftarit ka tejkaluar çdo parashikim. Sofra e iftarit ishte rreth dy kilometra dhe e shtruar përgjatë bregdetit....
Merret vendimi për restaurimin e Xhamisë së Çarshisë në Prishtinë

Merret vendimi për restaurimin e Xhamisë së Çarshisë në Prishtinë

Pas nënshkrimit të memorandumit mes Ministrisë së Kulturës, Bashkësisë Islame të Kosovës dhe Agjencisë Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim TIKA, do të fillojë restaurimi i xhamisë së Çarshisë në Prishtinë. Agjencia Turke për Bashkëpunim dhe Koordinim, TIKA, në bazë të...
Qindra njerëz mbildhen për iftar në përkujtim të Jo Cox

Qindra njerëz mbildhen për iftar në përkujtim të Jo Cox

Miqtë dhe familja e Jo Cox ishin mes atyre që morrën pjesë në iftarin e dytë të mbajtur në Batley, West Yorkshire, ku nga këtu ishte deputete. Iftari i parë u bë në vitin 2017, një vit pasi u qëllua dhe u godit me thikë gjatë fushatës së referendumit për daljen e...