Kujdesi ndaj ushqimit në Bajram mbron shëndetin

Kujdesi ndaj ushqimit në Bajram mbron shëndetin

Ekspertët thonë se gjatë festës së Fitër Bajramit duhet të kujdesemi më tepër rreth ushqimeve përkundrazi do të përballemi me probleme shëndetësore. Gjatë muajit të Ramazanit regjimi i të ushqyerit ka ndryshuar totalisht dhe për këtë duhet të kemi kujdes të shtuar...
Plani i ushqimit i ditës së tridhjetë

Plani i ushqimit i ditës së tridhjetë

Iftari – 3 hurme me 2 gota ujë – 1 pjatë supë me domate – 4 sarma me fleta lakre me mish viçi pa yndyrë dhe oriz të përgatitura me 1 lugë të supës(15gr) vaj ulliri – Gjysmë pitalke(samuni) – 1 pjatë sallatë me perime të...
Dashuria dhe respekti për profetin Muhammed [Paqja qoftë mbi të!]

Dashuria dhe respekti për profetin Muhammed [Paqja qoftë mbi të!]

Ndryshimi në raport me Allahun nuk mund të merr kuptim pa mos ndryshuar edhe në raport me të Dërguarin e Tij,  Profetin Muhammed [Paqja qoftë mbi të!]. Natyrisht, edhe dashuria e respekti për Profetin janë bindje, fjalë dhe vepër. Profeti nuk është thjesht njeri dhe...
Fale namazin gjithmonë dhe duke qenë i përulur

Fale namazin gjithmonë dhe duke qenë i përulur

Dita e tridhjetë e Ramazanit Ajet kuranor Allahu i Madhërishëm thotë: “Me të vërtetë, janë të shpëtuar besimtarët, të cilët janë të përulur në namazin e tyre.” (Kurani, 23:1-2)   Thënie profetike Amaneti i fundit i të Dërguarit të Allahut ﷺ kur i erdhi...
I konvertuari në Islam tregon përvojat e para të Ramazanit [Video]

I konvertuari në Islam tregon përvojat e para të Ramazanit [Video]

Kur Jeremy Randall dhe Ariam Mohamed vendosën datën e tyre të dasmës për 5 maj, ata e dinin se do të dorëzonin bashkimin e tyre të ri në një provë durimi – me besim. Është Ramazani i parë për Randall dhe dhe Muhamed, që po e ndajnë si bashkëshortë. Gjatë muajit...
Profili i një agjëruesi në Kosovë [Video]

Profili i një agjëruesi në Kosovë [Video]

Shasivar Kabashi nga Theranda agjëron së bashku me dy prindërit e tij më shumë se 10 vite. Iftaret dhe syfyret i presin së bashku dhe Shasivari thotë se ndjehet shumë mirë në ambientin e ngrohtë familjar. /REL/...